عفوك رجائي مشرفة
عدد المساهمات : 88 تاريخ التسجيل : 09/11/2011
| موضوع: فطيرة بالفراكه الجمعة نوفمبر 11, 2011 10:28 pm | |
| السلام عليكم اخواتي الغاليات اقدم لكم فطيرة اتمنى تعجبكم قادير الفطيرة
كوب ونص دقيق ربع ملعقة صغيرة ملح يعني طرف المعلقه نص كوب زبده او صباع زبده ربع كوب سكر بيضه
مقاديرالكريمه كوب وربع لبن صفار ٣ بيضات ربع كوب سكر ٢ملعقة كبار دقيق ٢ملعقة كبار نش املعقة صغيره فانيليا
التغطية فواكة مشكله كوب فراولة مقطعة شرائح وكوب منقه (مانجو) كوب توت
وممكن الفواكه تعملوهاحسب مزاجكم
الطريقة
نضرب الزبده ثم نضيف السكر مع استمرار ضربهم ونضيف البيضه واخر شئ نضيف الدقيق مع استمرار ضربهم بالمضرب حتي تتماسك العجينه
نضع العجينه في النايلون الشفاف ونضعها في الثلاجه من ربع ساعه لنصف ساعه
طريقة عمل الكريمه
في بوتاجزحرارته متوسطة اضع حلة اللبن واضيف ليه الفانيليا
في كورة اضرب صفار ال٣ بيضات واضربهم بمضرب يدوي واضيف السكر وذرة ملح مع اضافة الدقيق والنشاء واقلبهم مع بعض حتي تتكون عجينه قوامها تقيل وبعد ما اللبن يغلي اضيفه للعجينه مع التقليب بس اضيف شويه شوية حتي تنتهي كمية اللبن ثم ارجعهم في حلة اللبن مع التقليب المستمر حتي يصير قوامه كريمي
اضع الكريمه في الكوره واغطيها بالنايلون الشفاف واختها في الثلاجه
ثناء ما الكريمة تبرد افتح الفرن في درجة حرارة ٤٠٠ اطلع عجينة الفطيرة من الثلاجه وفي قالب طوله ما عريض امسحه وافرد العجينه في القالب وافردها بالجنبات ةاحاةل اخلي الجنبات او الاطراف تكون متساويه وبشوكة اعمل قدود في سطح العجينه عشان ما تترفع
واضع العجينه في الفرن لمدة خمسه دقائق واخفض درجة حرارة الفرن لي٢٥٠ واترك الفطيرة في الفرن لمدة ربع ساعه اطلع الفطيرة واخليها ترتاح وتبرد بعد ماتبرد الفطيرة اطلع الكريمة من الثلاجة واضعها في الفطيرة واوسيها
وازينها بالفواكة المشكله وده شكل الفطيرة النهائي
حلال علي اول واحدة بتدخل | |
|
أمل المسلمة المديرة
عدد المساهمات : 924 تاريخ التسجيل : 28/10/2011
| موضوع: رد: فطيرة بالفراكه السبت نوفمبر 12, 2011 1:57 pm | |
| | |
|
عفوك رجائي مشرفة
عدد المساهمات : 88 تاريخ التسجيل : 09/11/2011
| موضوع: رد: فطيرة بالفراكه الأحد نوفمبر 13, 2011 11:20 pm | |
| | |
|